Yrkesutbildningsbevis

I Sverige har vi fri företagsamhet, vilket är jättebra  eftersom det skapar ett positivt företagarklimat och främjar entreprenörskap och nya idéer. En av nackdelarna är dock att vem som helst utan någon som helst utbildning inom yrket kan öppna frisersalong, hudvårdsalong eller liknande.

Att gå till en frisör som innehar Gesällbrev och som dessutom är medlem i Frisörföretagarna är för dig som kund en försäkring eftersom du då vet att frisören har genomgått en godkänd utbildning. Det visar att frisören har avlagt ett prov på sina kunskaper innan samma person sätter saxen eller kemikalierna i ditt hår… Som ansluten till Frisörföretagarna följer salongen de avtal och bestämmelser som gäller för anställda och de anställda är dessutom försäkrade om det värsta skulle hända. Medlemskapet innebär även att salongens personal har möjlighet till löpande vidareutbildning.


Frisörer med Gesällbrev har, efter flera års yrkesvana, möjlighet att ta ett mästarbrev. För att göra detta måste frisören gå en vidareutbildning som behandlar allt från rena yrkeskunskaper till ledarskap och ekonomi.


Denna mästarbrevsutbildning fick Anki och jag den fantastiska möjligheten att påbörja nu i början på januari. Vi startade med en helgkurs uppe i Leksand och nu följer 14 veckor av studier på distans. Det känns verkligen jättespännande att få ta ett nytt steg inom det yrke där vi varit verksamma i över 25 år och lära oss än mer om det vi brinner för – frisörföretagande!


Här är ett axplock av de spännande sakerna som vi läser just nu:

Ledarskap

Kvalitetssäkring

Ekonomi

Marknadsföring och kundservice

Företagsutveckling

Yrkesfördjupning


Det blir spännande den dagen då vi är klara och ska ansöka om mästarbrev. Det känns väldigt spännande och utvecklande, men framförallt ser vi detta som en kvalitetsförsäkran för dig som kund. Det är ju trots allt vi som ska sätta saxen i ditt hår.


Välkommen in till oss!

Önskar Maria & Anki Gesällbrev snart Mästarbrev och Madeleine trainee, snart Gesällbrev.