Vårens hårtrender 2012

Vårsäsongen närmar sig med stormsteg.

 Vi kollade runt lite för att höra vad några av våra kollegor säger om trenderna inför våren.

 

Om herrtrenderna i vår säger Patrik Lernberger:  Välklippta kortare hår kommer vi se mycket av. Till detta är skägget fortfarande helrätt! Samtidigt som den mer avslappnade 70-tals looken med lite längre hår och sidbena känns cool i vår.

Om damtrender som kommer denna säsong säger Patrik:  20-talet inspirerar stort! Snygga korta bobar med lång hellugg i härliga bruna nuanser känns YES! Blondinen med pastellfärgade inslag i partier eller slingor för att matcha naglar och läppar är också super-trend. 70-talsinspirerade frisyrer för att matcha upp metallictrenden i makeup och kläder får man inte missa.

 

Lina Ressner säger så här om vårtrenderna: Hårmodet för män verkar bli fortsatt klassiskt och maskulint. Oavsett längd och textur så känns det aktuellt med en balansera siluett i stylingen och jag tror att intresset för en blankare finish kommer att öka. Skägg och mustach förstärker den maskulina looken. Vissa menar att det är hår och skor som i första hand signalerar att du har stil.

På damsidan tror Lina att långa hår med volym, textur och lite ofixad känsla kommer att fortsätta, både i utsläppt och lite slarvigt uppsatta hår. Det klassiska herrmodet i kombination med den nu aktuella biofilmen om MARILYN MONROE kan nog göra att vi också börjar styla mer klassiskt även på damsidan. Den långa pagen med låg gradering tillsammans med mjuka blonda eller bruna toner tror vi på i vår. På de som vill ha kort hår så tror jag att vi kommer att klippa och färga naturligr mjuka, sportiga frisyrer varvat med önskemål om riktigt kraftfulla linjer i skarpa solida färger.