Våren 2017

Nu har vi en ny säsong och det är dags att gå igenom garderoben och kolla modetidningarnas för att riktigt botanisera i alla nya trender, härliga färger och sköna nyckelplagg. Hämta inspiration för att sätta samman en fungerande garderob får våren 2017. Vi ska se om vi kan sammanställa några nyckeltrenderna för att få den bästa grunden till vårens stora garderobsinköp och bas för vilka plagg du kan spara – och vilka du kan göra dig av med.

CERISEROSA
Cerise är vårens hetaste färg. Rosa är överlag är hett men cerise är den färg som poppar mest i de prestigefyllda modehusens kollektioner.

BLOMMIGT
Blommigt i alla former är superstark trend. Det finns allt från små retroblommor till maffiga stora mönster. Ifall du är modig testa en total bloming look.

80-TALET
Så rätt och så retro. 80-talet är årtiondet som vi älskar att hata regerar på catwalken. Stora axlar, volym, volanger, metallic och markerade midjor är bara ett axplock av den stora 80 tals-vågen som tar över modehusens kollektioner.

URBAN SPORT
Sport är en av säsongens starkaste trender.
Urban sport dominerar med hoodies, parkas, sportiga träningsbyxor och sneakers. Fräsiga logotyper ger ett extra plus i kanten

ORIENTALISKT
Drakbroderier, vackra porslinsblommor, kimonos och söta kinajackor poppar upp som ett vackert orientaliskt inslag i modehusens kollektioner.

SUPERSTORA VÄSKOR
Säsongens hetaste är en superstor väska. Tänk mer modell stor blå Ikeapåse så är du i hamn. Säsongens creddigaste modehus Balenciaga och Céline har supersizat sina väskor.

TRENCHCOAT
En klassiker som är trendigare än någonsin! Vårens nyckelplagg är en beige trenchcoat. Så grattis till alla er som redan har gjort den investeringen.

RANDIGT
Randigt är rätt! Modehusen jobbar med upp en stark grafisk trend i vår och använder friskt vassa ränder i härlig primärfärger.

NOMADEN
Den moderna nomaden intar vårsäsongen med stormsteg. Det är lösa kaftaner, mjuka tunikor och vackra mönster inspirerade från alla exotiska resor. Det är mycket stil och estetik importerat från Nordafrika och Indien som sticker ut.

KOSTYMEN
Uppdatera kostymen i ett löst och gärna oversize snitt. Office cool!

ROMANTIKEN
Romantiken lever och frodas i vår. Det finns en vacker poetisk strömning som andas förra sekelskiftet med långa smala siluetter och skira material som spets, chiffong och organza.

FOLKLORE
En stickad tröja med folklore-feeling är ett måste våren 2017. Folkloretröjan började bubbla redan i höst för att riktigt slå igenom nu våren 2017.

Några nyckeltrender/plagg att hålla koll på till våren, inventera din garderob, kanske är det dags att plocka fram den där tröjan som mormor stickade eller plocka fram 80-tals kostymen som du inte riktigt ville skiljas från och har hängt längst in i garderoben. Jag ska göra en inventering i min och jag tror bestämt att jag ska plocka fram några kavajer som har hängt länge i väntan på rätt tillfälle.

Bilderna är från
Ehlsas garderob

Trenderna är hämtade från ELLE.