I skolbänken

En helg i Stockholm

I fredags klockan 17 tog vi tåget till Stockholm via Göteborg. En avkopplande stund när vi hann sitta och prata om veckan som gått, och fundera på vad vi hade att vänta oss av utbildningen hos HÅROLOGI i Spånga.

Framme i Stockholm checkade vi in på hotellet och somna ganska omgående. På lördag ringde väckarklockan 7.00, vi skulle vara ute i Spånga för att börja ”lektionen” kl 10.00, man vill ju komma i god tid och vi skulle ta pendeln.

Ett glatt gäng mötte oss och vi hamna i ”skolbänken”.

image

Vi gick igenom grundläggande saker som påverkar vårt hår, så som vikten av att äta och må bra. För ett vackert och livfullt hår krävs det att vi äter balanserat och ser till att vi kan tillgodose oss vitaminer och mineraler – mat och potatis som Diana sa. Till exempel är vitamin A, D, E, F och K fettlösliga och vi behöver fleromättade fetter för att kunna ta upp dessa. Mår inte kroppen bra mår heller inte knoppen bra och hår och hårbotten kan uppvisa problem.

Har vi för lite salt i kroppen kan detta synas på håret, som blir torrt och flygigt, magnesiumbrist (saltbrist) kan också visa sig på så sätt att man lätt får kramp.

Vi diskuterade PHvärden, hårets bryggor och antioxidanter.

Helgen avslutades med ett prov och diplomutdelning efter avslutad kurs.

image