Håravfall

Varför får vi tunnare hår?
80 % av allt håravfall är ärftligt betingat, vilket innebär att det är förprogrammerat från födseln.
B-vitaminbrist och järnbrist är det vanligaste exemplet på brister som kan leda till att du tappar mer hår än vanligt. Men även brist på zink, magnesium och olika vitaminer eller protein.
Långvarig eller akut stress kan leda till att dina hårsäckar avbryter tillväxtfasen och går i vilofas.
Medicinering och sjukdomar: Vissa sjukdomar och läkemedel kan påverka ditt hår. – håravfall kan till exempel bero på läkemedel – håravfall beror ibland på exempelvis blodförtunnande läkemedel, betablockerare, p-piller, antidepressiva läkemedel, litium och cytostatika.
Kan man tappa hår av östrogenbrist?
När nivåerna av östrogen minskar under förklimakteriet och klimakteriet förkortas tillväxtfasen och övergångsfasen samt vilofasen förlängs. Detta kan resultera i att håret blir tunnare och mer benäget att falla av, vilket kan leda till ökat håravfall.
Hur väcka man hårsäckar?
Döda hårsäckar går inte att återuppliva men de hårsäckar som producerar ett för ögat icke synligt hårstrå, kan man stärka och få att producera ett ”normalt” strå. Detta är inte trolleri där du får håret tillbaka över en natt utan det krävs tålamod och insikt om att en redan dålig hårsäck behöver tid för att växa till sig.
Detta görs tex genom att man borstar håret/hårbotten med en svinborste varje dag, för att stimulera blodcirkulationen runt hårsäcken. Man använder tillsatser som brännässla, panthenol och hibiskus som man blandar i schampo och kur för att hjälpa och stimulera hårbotten. Applicera Hårologi Hair therapy som är specialblandad med tex brännässla och panthenol av din frisör  i hårbotten efter hårtvätt.