Fantastiskt vinterväder/ frissigt hår!?

Kyla och snö, kan det bli bättre vinterväder?
Tyvärr blir ju håret torrt och glanslöst och huden torr och kliar. men det finns hjälp att få.
Man kan ju säga att är vi torra invändigt så blir det torrt utvändigt, då är ju en bra början att se till att vi får i oss nyttiga fettsyror.

Hårologi E.F.A OIL är en blandning av vegetabiliska oljor som innehåller höga halter av viktiga omättade och fleromättade essentiella fettsyror.
Det är av allra största betydelse, vilka sorters fetter vi tillför kroppen, såväl in som utvärtes. De negativa effekterna av en överdriven fettkonsumtion är kända. Däremot talar man sällan om de negativa effekterna av en FÖRLITEN tillförsel av vissa viktiga fetter, trots att dessa kan vara lika farliga som ett överdrivet fettintag.

E.F.A oljan innehåller bl a gamma-linolensyra. Detta ämne bildass vanligen i organismen från ”nyttiga” fleromättade fettsyror. I vissa fall kan dock denna process vara nedsatt. Detta kan bidra till olika besvär, exempelvis åderförkalkning, barneksem, torr hud, torra ögon, premenstruella besvär med ömmande bröst, håravfall, hudbesvär, hyperaktivitet och minskad tillväxt hos barn.

Kroppen utnyttjar bl a essentiella fettsyror ( även kallade vitamin F ) för att motverka dessa negativa förändringar. Men tillförsel av endast vitamin F är inte tillräckligt, om kroppens förmåga att bilda gamma-linolensyra är nedsatt.

Aktiva beståndsdelar i E.F.A oljan är Solros, soja, vetegrodds- och gurkörtsolja, lecitin, Vitamin E och A.

Använd i sallader eller direkt som kosttillskott.
1msk motsvarar det rekommenderade dagsbehovet av essentiella fettsyror.