Att använda rakborste och raktvål

 

Grävlingshår skiljer sig från många andra typer av päls på så sätt att grävlingshår absorberar vatten till skillnad från annan päls som normalt repellerar vatten. Det är denna egenskap som gör grävlingshåret optimalt till rakborstar.

 

  • En rakborste av äkta grävling absorberar varmt vatten bättre än vad något annat borstmaterial gör. Varmt vatten är nyckeln till en bra rakning och ju mer vatten en borste kan hålla och överföra till ditt ansikte, desto bättre lödder och rakning.
  • En bra rakborste använd tillsammans med en bra rakkräm/tvål skapar ett varmt, rikt och krämigt lödder som är omöjligt att kopiera på burk.
  • En rakborste hjälper till att från varje vinkel mjuka upp och lyfta skäggstrået och förbereda huden för rakhyveln.
  • En rakborste ”rengör”  huden och minskar därför risken för ”inåtväxande” hår och rakfinnar.
  • Användandet av en rakborste av bra kvalitet tar själva rakupplevelsen till nya höjder.

 

En raktvål är inte detsamma som en tvål för händerna, raktvålen innehåller vårdande och återfuktande ingredienser som mjukgör skäggstråna och håller huden återfuktad under rakningen. Den ger även ett bra glid för rakhyveln eller rakkniven och minimerar risken för irritation. Hårda raktvålar används tillsammans med en rakborste. Fukta rakborsten under rinnade hett vatten och vispa upp ett tjockt, härligt  lödder (likt välvispad äggvita) från raktvålen som du sedan applicerar på området som ska rakas.

 

Hos oss på Salong Wikström & Norrman hittar du Raktvål och Rakborstar i olika prisklasser.